Norgesfôr Verpefôrbrosjyre

Fôrsortiment tilpasset dagens hybrider Fôrsortimentet fra Norgesfôr kan brukes til både Lohmann og Dekalb. Hybridene har blitt mer like hverandre i løpet av de siste par årene, men det er fortsatt noen forskjeller det er viktig å være oppmerksom på. Det er viktig å ha mål for høneflokkens ønskede utvikling og planer om hvor lenge de skal være i produksjon. Lysprogram, oppverpingsalder, kroppsvektsutvikling, eggvektsutvikling samt fôropptak og fôrvalg vil være avgjørende parametere for flokkens fremtidige resultater. Gode argumenter for å bruke Harmoni Verpefôr Moderne kilde �l vitamin D3 i fôret Norgesfôr bruker en type vitamin D3 hvor den jobben dyret vanligvis må gjøre i levra allerede er gjort. Siden levra er et hardt belastet organ i høna, vil dette både redusere belastningen på høna og effektivere utnyttelsen av vitamin D3. Vitamin D3 er som kjent svært viktig for omsetningen av kalsium, og derfor er det dokumentert sterkere skjelett, bedre skallkvalitet og mindre klink ved bruk av denne D3-kilden. I tillegg blir egget en bedre kilde til vitamin D3 i humanernæringen. Grov og fin kalkstein i fôret Skalldannelsen skjer i hovedsak om natta når det er mørkt i huset. For at kalsiumtilførselen til skalldannelsen skal være mest mulig effektiv, har en stor del av kalksteinen i fôret ganske grov struktur. Grov kalkstein holdes tilbake i kråsen slik at det porsjoneres ut kalk til tynntarmen gjennom hele natta. Slik har høna god tilgang til kalsium under hele skalldannelsen, og fôret bidrar på denne måten til å opprettholde god skallkvalitet så lenge som mulig. Grov struktur på verpefôret Alle møllene i Norgesfôr-kjeden har etablert grov struktur på verpefôret. Fôret har en grov indre struktur, som har mange fordeler for høna, spesielt når det kommer til helse og dyrevelferd: • Grov indre struktur er med på å stimulere til godt fôropptak under oppverping • Grov indre struktur gir lengre etetid og økt metthetsfølelse, noe som kan minske stress og �ørplukking blant hønene • God stimulering av krås og tarm, som fører til god fôrutnyttelse og samtidig reduserer risikoen for tarmsykdommer • Tørrere avføring, som fører til færre møkkete egg og bedre klima i hønehuset

RkJQdWJsaXNoZXIy MjAzODg5MA==